Winterdekens

Winterdekens zijn gevoerde isolerende paardendekens, welke geschikt zijn voor de herfst en wintermaanden. Een winterdeken kan een paard zowel in de wei als op stal dragen. De dekens zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en zijn waterdicht.

Om te voorkomen dat een paard een dikke vacht aanmaakt, kun je, zodra de nachten kouder worden, een deken opleggen. Dit voorkomt echter niet dat je je paard in sommige gevallen toch zal moeten scheren. Een paard dat geschoren is zal eigenlijk voortdurend onder een winterdeken moeten staan.

De keuze voor de dikte van de deken is afhankelijk van de buitentemperatuur en van de vacht van je paard. Heb je het paard geschoren dan is een goede deken erg belangrijk. Hoe kou gevoeliger of dunner de vacht van het paard, hoe dikker de deken. Laat ook meespelen hoeveel je paard of pony buiten en binnen staat, hoe goed de conditie van het paard of de pony is en in hoeverre het al een wintervacht heeft ontwikkeld. Hij of zij moet het ook niet te warm krijgen.

  • Tussen de 10 en 15 graden Celsius kan het paard een dunne deken dragen, gebruik hiervoor een ongevoerde of een 100 grams gevoerde deken.
  • Tussen de 0 en 10 graden Celsius kun je beginnen met een winterdeken (200, 300, 400 grams).
  • Bij temperaturen onder het vriespunt is bij voorkeur een dikke winterdeken (400 grams) met eventueel een gevoerde onderdeken aan te bevelen, afhankelijk van de hierboven omschreven omstandigheden.

Producten 1-12 van 21

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 21

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren